Vi skaber viden om velfærdssamfundets udfordringer med henblik på at udforske mulige løsninger

Billede
I

Intervention

Selv i Danmark er der mange børn og unge, som vokser op under vanskelige vilkår. Vi skaber viden om årsager til disse udfordringer og bruger denne viden til at afprøve mulige løsninger.

Vores tilgang

I ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed skaber vi ny viden om, hvordan vi løser samfundets udfordringer. Det gør vi gennem en systematisk, transparent og omhyggelig afdækning af årsagerne til og mekanismerne bag de samfundsmæssige udfordringer, vi beskæftiger os med.

 

Vi tager et klart afsæt i en samfundsvidenskabelig problemforståelse. Efterfølgende opstiller og tester vi hypoteser om mulige løsninger på disse udfordringer, alt med udgangspunkt i højeste forskningsmæssige standarder.

 

Vi har særligt fokus på udfordringer relateret til udsatte børn og unge, men vores fokus spænder bredt, lige fra den tidlige barndom til starten på voksenlivet. Vores mål er at udvikle en solid og gennemtestet værktøjskasse til brug for kommuner, skoler og andre praktikere i deres arbejde med at løse velfærdsstatens udfordringer.

Se vores initiativer

NExTWORK

Virksomhedsrettet ungeindsats

Se initiativet

OS I BRANCHEN

Hvordan kan flere unge gennemføre en erhvervsuddannelse?

Se initiativet

Lås skolen op

Hvordan kan vi låse potentialet i skolen op, så flere børn kan trives?

Se initiativet