Tiden, vi spiser
Skrevet af: Jens Bonke
Det siges ofte, at danskernes spisevaner har ændret sig med færre måltider og mindre socialt samvær omkring spisningen. Der er imidlertid kun få undersøgelser, der har set nærmere på, hvornår og hvor meget tid danskerne bruger på at spise, hvornår på dagen man spiser, om familien spiser sammen, og om der er nogen sammenhæng mellem spisevaner, motion, overvægt og helbredstilstand. For at belyse disse spørgsmål anvendes oplysninger fra Rockwool Fondens Forskningsenheds tids- og forbrugsundersøgelse fra 2008/09 dækkende 10.000 danskeres daglige aktiviteter tillige med oplysninger om deres sundhedstilstand.
Relaterede udgivelser

Vidensoverblik
Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet
Gå til vidensoverblikketSeneste udgivelser indenfor samme velfærdsemne

Forskningsrapport
Measuring the Trend in Police Tasks Concerning People with Mental Health Challenges in Denmark, 2008-2022
Marts 2025

Vidensoverblik
Politiet håndterer i dag fire gange så mange opgaver med psykisk sårbare borgere
Marts 2025

Podcast
Sundhedsudgifter og den aldrende befolkning
Februar 2025

Forskningsrapport
The Impact of Paydays on Violent and Sexual Crime Rates
Januar 2025