Tiden, vi spiser
Skrevet af: Jens Bonke
Det siges ofte, at danskernes spisevaner har ændret sig med færre måltider og mindre socialt samvær omkring spisningen. Der er imidlertid kun få undersøgelser, der har set nærmere på, hvornår og hvor meget tid danskerne bruger på at spise, hvornår på dagen man spiser, om familien spiser sammen, og om der er nogen sammenhæng mellem spisevaner, motion, overvægt og helbredstilstand. For at belyse disse spørgsmål anvendes oplysninger fra Rockwool Fondens Forskningsenheds tids- og forbrugsundersøgelse fra 2008/09 dækkende 10.000 danskeres daglige aktiviteter tillige med oplysninger om deres sundhedstilstand.
Relaterede udgivelser
Vidensoverblik
Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet
Gå til vidensoverblikketSeneste udgivelser indenfor samme velfærdsemne
Forskning
Forskningsrapport
When Does Grandparenthood Decrease Labor Supply? Understanding Mechanisms And The Role Of Gender And Economic Resources
November 2024
Forskning
Vidensoverblik
Nyslåede bedsteforældre arbejder mindre
November 2024
Forskning
Forskningsrapport
Efficiency in Danish Local Governments What Sets the Best Apart
November 2024
Forskning
Forskningsrapport
Service Delivery and Efficiency in Danish Local Governments A Comprehensive Approach
November 2024