Tiden, vi spiser
Skrevet af: Jens Bonke
Det siges ofte, at danskernes spisevaner har ændret sig med færre måltider og mindre socialt samvær omkring spisningen. Der er imidlertid kun få undersøgelser, der har set nærmere på, hvornår og hvor meget tid danskerne bruger på at spise, hvornår på dagen man spiser, om familien spiser sammen, og om der er nogen sammenhæng mellem spisevaner, motion, overvægt og helbredstilstand. For at belyse disse spørgsmål anvendes oplysninger fra Rockwool Fondens Forskningsenheds tids- og forbrugsundersøgelse fra 2008/09 dækkende 10.000 danskeres daglige aktiviteter tillige med oplysninger om deres sundhedstilstand.
Relaterede udgivelser
Vidensoverblik
Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet
Gå til vidensoverblikketSeneste udgivelser indenfor samme velfærdsemne
Forskning
Forskningsrapport
Understanding the Heterogeneity of Intergenerational Mobility across Neighborhoods
December 2024
Forskning
Vidensoverblik
Det er menneskene i opvæksten
– ikke postnummeret
– der afgør børns chancer i livet
December 2024
Forskning
Forskningsrapport
De danske kommuners service og produktivitet 2009-21
December 2024
Intervention
Debatindlæg
Unges mistrivsel skal tages alvorligt – men ikke overdrives
December 2024