Tiden, vi spiser
Skrevet af: Jens Bonke
Det siges ofte, at danskernes spisevaner har ændret sig med færre måltider og mindre socialt samvær omkring spisningen. Der er imidlertid kun få undersøgelser, der har set nærmere på, hvornår og hvor meget tid danskerne bruger på at spise, hvornår på dagen man spiser, om familien spiser sammen, og om der er nogen sammenhæng mellem spisevaner, motion, overvægt og helbredstilstand. For at belyse disse spørgsmål anvendes oplysninger fra Rockwool Fondens Forskningsenheds tids- og forbrugsundersøgelse fra 2008/09 dækkende 10.000 danskeres daglige aktiviteter tillige med oplysninger om deres sundhedstilstand.
Relaterede udgivelser

Vidensoverblik
Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet
Gå til vidensoverblikketSeneste udgivelser indenfor samme velfærdsemne

Vidensoverblik
Halvdelen af unge med belastet barndom får ingen ungdomsuddannelse
Juli 2025

Vidensoverblik
Dansk tillid kan have sparet liv og milliarder under COVID-19 pandemien
Juli 2025

Forskningsrapport
A New Approach to Multidimensional Ordinal Welfare Measurement: Country and Urban Level Evidence
Juli 2025

Debatindlæg
Befolkningsprognose er forkert og dybt problematisk
Juni 2025