Et aldrende Danmark

Bog

Marts 2022

task_alt

Eksternt bedømt

bog

Skrevet af: Jan Rose Skaksen og Torben M. Andersen (red.)

 

Danskerne lever stadig længere, og sammenholdt med lave fødselstal igennem en årrække stiger andelen af ældre, herunder andelen af meget ældre, både i absolutte tal og relativt som andel af befolkningen. En lang levealder er uden tvivl et velfærdsgode, men aldring betyder også et tab af funktionalitet med dertilhørende udfordringer.

 

I bogen Et aldrende Danmark analyserer en række forskere ud fra en tværvidenskabelig tilgang omfanget af de demografiske ændringer og de individuelle og samfundsmæssige konsekvenser.

 

Fremstillingen spænder over analyser af, hvordan den stigende levetid slår igennem, hvad vi forstår ved sund aldring, pensionernes størrelse og dækning, aldringens sociologi, ældres boformer, deres levevilkår, ulighed og alderdom, tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet, teknologiens muligheder og velfærdssamfundets økonomiske ydelser til de ældre.

 

Bogen er den første udgivelse fra et projekt i ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed om ældre.

 

Hør professor Torben M. Andersen fortælle om resultaterne fra analysen, og administrerende direktør for Ældresagen Bjarne Hastrup og vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening Erik Simonsen diskutere undersøgelserne og konklusionerne i vores podcast.

 

Rockwool Fondens udgivelser er altid opmærksomheden værd. Her får vi de konkrete tal og belysning af vanskeligheder, fordele og ulemper. Det burde være pligtlæsning for alle politikere.
– Birte Strandby i Bogvægten

 

“Resultaterne af gedigen dansk forskning vedrørende danskernes alder, demografi og økonomi er spændende og opløftende aktuel læsning.”
– Ole Bjørke i Sygeplejersken

 

Relaterede udgivelser

Vidensoverblik

Vidensoverblik

Et aldrende Danmark

Gå til vidensoverblikket
podcast

Podcast

Bogudgivelse om et aldrende Danmark I

Gå til podcasten
podcast

Podcast

Bogudgivelse om et aldrende Danmark II

Gå til podcasten