Et aldrende Danmark

Vidensoverblik

Marts 2022

task_alt

Eksternt bedømt

Vidensoverblik

Der er en livlig diskussion både politisk og videnskabeligt om aldringens betydning for livsvilkår og samfundsudvikling, og de demografiske forandringer er store og kommer til at påvirke udviklingen markant. I mange år har det typiske mønster været, at hver ny årgang har været både større og bedre uddannet end de årgange, der er gået på pension. Men fremadrettet vil tendensen være, at antallet af ældre stiger både absolut og relativt, og samtidig ændres de ældres ønsker, behov og adfærd.

 

De mange konsekvenser af en ændret befolkningssammensætning kalder på en bred tilgang for at diskutere implikationerne. Det er baggrunden for en ny bog fra ROCKWOOL Fonden med titlen ’Et aldrende Danmark’, der bidrager til denne debat med et tværvidenskabeligt perspektiv på de samfundsmæssige konsekvenser af de demografiske ændringer.

 

I dette nyhedsbrev er der fremhævet enkelte resultater, der blandt meget andet kan findes i bogen:

 

  • Der kan blive markant flere ældre danskere end forventet
  • IQ’en stiger hos ældre danskere
  • Ældre er både mere aktive og mere ensomme

 

Hør professor Torben M. Andersen fortælle om resultaterne fra analysen, og administrerende direktør for Ældresagen Bjarne Hastrup og vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening Erik Simonsen diskutere undersøgelserne og konklusionerne i vores podcast.

Relaterede udgivelser

podcast

Podcast

Bogudgivelse om et aldrende Danmark I

Gå til podcasten
podcast

Podcast

Bogudgivelse om et aldrende Danmark II

Gå til podcasten
bog

Bog

Et aldrende Danmark

Gå til bogen