Boglancering: Hvad vi ved om de dømte og deres kriminalitet

Video

Marts 2023

video

Selvom kriminaliteten i Danmark har været aftagende siden årtusindskiftet, er den fortsat højere end i velfærdsstatens formative år i 1960’erne og har store menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser. Hvad fremmer, og hvad hæmmer den kriminelle adfærd, og hvor stort er problemets omfang?

 

Bogen Hvad vi ved om de dømte og deres kriminalitet besvarer disse spørgsmål sammen med en grundig gennemgang af udviklingen i kriminalitet, og hvem der er kriminelt aktive, samt en sammenligning med vores nabolande Storbritannien, Sverige og Tyskland.

 

boglanceringen blev de vigtigste pointer fra bogen præsenteret – herunder nye tal for ikke-vestlige efterkommeres overrepræsentation i kriminalitet – og tal for udbredelsen af banderelaterede drab og partnerdrab i Danmark og Sverige.

 

Resultaterne blev præsenteret af forskningsprofessor og medforfatter på bogen Lars Højsgaard Andersen.

 

Videnskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd, Katrine Amalie Keller, perspektiverede resultaterne om efterkommeres kriminalitet i en samtale med moderator Anja Bo, og forfatter til bogen Fanden tage dig – Beretning om et kvindedrab, Niels Frank, perspektiverede efterfølgende resultaterne om partnerdrab.

Relaterede udgivelser

bog

Bog

Hvad vi ved om de dømte og deres kriminalitet

GÅ TIL BOGEN
Vidensoverblik

Vidensoverblik

Lige mange drab i Danmark og Sverige – men stor forskel på, hvem der dræbes

Gå til vidensoverblik