Mindeord for Jens Bonke

artikel

Marts 2024

Det er med dyb sorg, vi har modtaget beskeden om, at vores ven og tidligere kollega Jens Bonke er gået bort.

Jens var ikke blot en fremragende og meget dedikeret forsker, men også et betænksomt og varmt menneske, der engagerede sig i sine omgivelser.

Som forsker formåede han både at publicere sin forskning i meget velansete internationale tidsskrifter og formidle sine resultater til et bredt publikum med sine bøger på dansk. Han var også altid klar til at stille op til interviews i pressen om sine forskningsresultater, hvilket ofte skete.

Jens’ forskning spændte vidt fra analyser af forskelle mellem A- og B-mennesker til gambler-adfærd, men kernen i hans arbejde var familiers anvendelse af deres tid og penge. Disse analyser var baseret på den danske tidsanvendelsesundersøgelse, som han selv stod for og udviklede i mere end 20 år. Jens havde både et stort udsyn og et kæmpe internationalt forskningsnetværk, som han gerne delte med sine kolleger.

I det hele taget var Jens et menneske med et stort hjerte, som havde blik for sine omgivelser og var levende interesseret i samfundsforhold, herunder også kunst og kultur, ikke mindst arkitektur. Nærmest ligegyldigt, hvor man skulle rejse hen, var Jens altid god for tips om, hvad man kunne se på sin vej.

Nu er Jens her ikke mere, og vi er mange, som kommer til at savne hans betænksomhed, dedikation og udsyn.

Æret være hans minde!

På vegne af ROCKWOOL Fonden
Jan Rose Skaksen og Marie Louise Schultz-Nielsen